Mitt i Ångermanland, en timmes flygresa från Arlanda, ligger Gussjöbygden. En pärla mjukt inbäddad i det tre mil långa sjösystem som leder in till residensstaden Härnösand. Här möts berg och dalar, skogar och sjöar i en fullständigt slösande kombination.

Gussjönoret

Vackra festplatser finns det gott om i Ångermanland. En av de vackraste är utan tvekan Noret i Gussjö, den klippiga talludden, som på tre sidor omges av vatten, och där den täckta dansbanan ligger så nära stranden, att man kan dansa till vågornas kluckande, om dansmusiken till äventyrs skulle strejka.

Västernorrlands allehanda 25 juni 1965

Gussjönoret har sedan 50-talet varit en självklar festplats i Ångermanland. Artister som Hootenanny Singers, Siw Malmqvist, Ann Louise Hansson, Lasse Stefanz och Brolle har uppträtt på dess scen. Efter en paus i början av 2000-talet har publiken nu hittat tillbaka till Noret.

Följ även gärna återuppbyggnaden på Sociala kanaler

Återuppbyggnad av Gussjönoret

2018 rasade taket på Gussjönorets dansbana. Under de fyra år som gått har föreningen idogt jobbat med att få in pengar via bidrag och aktiviteter, vilket inte har lett till den summa som krävs för att starta en återuppbyggnad. Vi vänder oss därför nu till dig som drömmer om att åter få besöka Gussjönoret.

Under försommaren 2020 upprättade föreningen ett kostnadseffektivt förslag på en ny dansbana. Utifrån detta har styrelsen satt upp målet att byggnationen skall vara igång senast sommaren 2022, budgeten beräknas till en miljon kronor. Föreningen har idag drygt en tiondel av pengarna. Vi jobbar med att få företag intresserade av att sponsra. Men vi tror även på den gemensamma kraften av många små bidrag. Om exempelvis 3000 personer skulle satsa 300kr var, så är vi i mål. För dig som från och med 1/10-2020 vill satsa 500 kr eller mer, inför vi en garanti på att du kan få tillbaka pengarna om bygget inte kommit igång två år efter beviljat bygglov.

Pengarna förvaltas i ett separat konto för återuppbyggnad.

Inbetalning sker via swish 123 305 78 09, eller Bg 5873-1852, märk betalning med ”Noret” samt ditt namn. Önskar du kunna få tillbaka pengarna enligt garantin ber vi dig behålla bekräftelsen på din inbetalning.

Du kan stötta arbetet med återuppbyggnaden genom att bli medlem i Gussjö intresseförening. Detta gör du genom att betala 150kr/person eller 300 kr/familj till swishnummer 123 229 14 82 eller Bg 5873-1852. Skriv namn och din mejladress i meddelandet.

Följ även gärna återuppbyggnaden på Facebook eller Instagram!

Hur arbetar Gussjö intresseförening för Gussjönorets uppbyggnad i övrigt?

  • Föreningen arbetar aktivt med att söka ekonomiska bidrag.
  • Ställplatser för uthyrning har byggts på parkeringen.  Du hittar mer information om ställplatserna här: STÄLLPLATSER.
  • Anläggningen hyrs ut för olika ändamål, läs mer nedan.
  • Olika aktiviteter ordnas i bygden för att samla in pengar, så som bakluckeloppisar på sommaren och våffeldag på vintern. Du hittar mer information om olika aktiviteter här:  AKTIVITETER.
  • Vi rustar upp området och badplatsen så att det ska vara attraktivt för alla att vistas på området, trots avsaknad av dansbana.

Uthyrning av café och anläggningen
Cafébyggnaden och anläggningen hyrs ut för olika ändamål. Kontakta Eva Karlberg tel. 073-966 29 10 för mer information.
– Kostnad:
Privatperson – medlem:  750kr/dygn
Privatperson – ej är medlem:  1 000kr/dygn inklusive medlemskap i föreningen
Företag – 1 500kr/dygn
Ideell förening – 1 000kr/dygn
Lån av bord och stolar – gratis om du är medlem.

Betalning sker med swish 123 305 78 09, eller Bg 5873-1852. Skriv ”Hyra av Noret” i meddelandet.

Kontakta oss

Har du tips och idéer på evenemang eller aktiviteter som kan bidra till pengar för återuppbyggnad tar styrelsen tacksamt emot dem! Du hittar kontaktuppgifter här:  KONTAKTUPPGIFTER.

Noret 2018

Midsommardagen 2018 Dansbanan med provisoriskt tält.

Hans-Forsells-målning-av-Noret
Badbryggan vid Noret
Noret